• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • На базі Нововоронцовської ЗОШ № 2 відбувся семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів

На базі Нововоронцовської ЗОШ № 2 відбувся семінар керівників загальноосвітніх навчальних закладів

2013-11-05

/Files/images/novini/PB053977.JPG

«Школа - це майстерня, де формується думка підростаючого

покоління, треба міцно тримати її в руках, якщо не хочеш

випустити з рук майбутнє.»

А. Барбюс

Управлінські компетентності керівника як запоруці успіху роботи загальноосвітнього закладу в умовах оновлення освіти був присвячений семінар керівників загальноосвітніх закладів який відбувся 05 листопада 2013 року на базі Нововоронцовської загальноосвітньої школи №2. В роботі семінару взяли участь перший заступник голови районної державної адміністрації Руденко В.І. та начальник відділу освіти, молоді та спорту Фоменко Т.М.

Завідувач КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет Безверха А.В. наголосила, що найважливішою характеристикою управлінської діяльності сучасного керівника є професіоналізм та компетентність, керівник високого рівня – це передусім ефективний менеджер освіти. Основними професійними якостями, які мають бути притаманні директору школи як компетентному спеціалісту і професіоналу – управлінцю є готовність до інноваційної діяльності, здатність до самовдосконалення, здатність працювати в нових умовах, психологічна готовність бути керівником, вміння визначати стратегічні завданні і розв’язувати їх, здатність відчувати сучасність, уміння створювати розвивальне шкільне середовище, уміння налагоджувати індивідуальну роботу з педагогами, комунікабельність. Саме ці якості директори шкіл мали змогу продемонструвати у захисті Стратегій розвитку свої закладів освіти в рамках проведення конкурсу «Учитель року 2014» у номінації «директор школи». На виконання соціальних ініціатив Президента України Януковича В.Ф. щодо створення здоров’язбережувального середовища були направлені стратегії розвитку керівників Петропавлівського НВК (Линник О.В.), Гаврилівської ЗОШ (Базиляк В.Л.), Миролюбівського НВК (Штанько Г.В.). Соціалізацію дитини в оновленому освітньому середовищі як важливу умову підготовки дитини до дорослого життя розглядали в своїх стратегіях директори Нововоскресенської ЗОШ (Хижняк М.М.), Михайлівської ЗОШ (Слущенко В.Л.). Керівник Осокорівської ЗОШ Жмурська О.А. вбачає успішний розвиток закладу в соціальному партнерстві з громадськістю села. Про переваги закладу нового типу «дитячий садок-школа І-ІІІ ступенів-позашкільний заклад» для всебічного розвитку дитини розповіла присутнім директор Дудчанського загальноосвітнього об’єднання Мельник Т.В. Керівники Новоолександрівської ш/с (Береговий В.М.) та Нововоронцовської ЗОШ №2 (Антощенко М.В.) зробили акцент на необхідності створити у школі такі умови, щоб діти мали змогу перебувати в ній протягом всього дня.

Під час робочої наради перший заступник голови районної державної адміністрації Руденко В.І. наголосив, що реалізація соціальних ініціатив Президента в освіті району дасть змогу виховати здорову в усіх проявах майбутню націю. Начальник відділу освіти, молоді та спорту Фоменко Т.М. в своєму виступі акцентувала увагу на особисту відповідальність керівників щодо розвитку фізичного здоров’я дітей та організацію оздоровлення. Адже саме здорові діти – майбутнє України.

Кiлькiсть переглядiв: 185