Районний семінар учителів географії

2020-03-02

/Files/images/географія1.jpg /Files/images/географія.jpg

02 березня 2020 року на базі Нововоронцовської ЗОШ №1, з метою підвищення професійної майстерності педагогів, проведено районний семінар учителів географії на тему: «Формування естетично-ціннісного ставлення до світу в курсі географії».

В.о. завідувача КУ «Нововоронцовський РМК» Валентина Нікольченко ознайомила учасників з програмою семінару та наголосила, що географія як предмет покликана донести систему поглядів на світ, формування мислення, географічну освіченість, компетентність, економічну, політичну, екологічну культуру здобувачів освіти.

Олена Семеліт, директор Нововоронцовської ЗОШ №1, розповіла про участь закладу у п’ятій хвилі Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа». Основною метою даного проекту є підтримка демократичного розвитку та системних змін середньої освіти в Україні, сприяння принципів Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства та прав людини та зміцнення суспільної єдності та взаємопорозуміння між різними регіонами нашої держави.

Євгенія Молоткова, вчитель географії Нововоронцовської ЗОШ №1, особливу увагу у своєму виступі приділила формуванню комунікативної компетентності учнів на уроках географії, де наголосила, що завдання вчителя сьогодні — відібрати зі своїх методичних надбань усе прогресивне і змінити, модернізувати, трансформувати навчальний процес так, щоб забезпечити виконання завдань, поставлених перед закладом освіти. Також педагогом було проведено майстер-клас «Створення QR-коду та використання його вчителем у навчальному процесі». Продовжуючи роботу учасники розділилися на три групи та працювали над дослідженням та захистом трьох міні-проектів «Лондон, Берлін, Париж, Київ: схожість і відмінність сучасного розвитку міст», «Ландшафти своєї місцевості, їх освоєння і використання», «Прояв глобальних проблем у своєму регіоні». Всім сподобалась дана форма проведення заходу. На прикладі вправ на екологічну тематику Євгенія Молоткова показала реалізацію змістової наскрізної лінії «Екологічна безпека та сталий розвиток» на уроках географії.

Наталя Павлюченко, учитель географії Осокорівської ЗОШ, поділилася досвідом своєї роботи щодо використання ігор на уроках та позакласній роботі.

Районний семінар відбувся в атмосфері педагогічної єдності, розуміння, глибокої щирості, яку зуміли створити учасники.

Закінчилась творча зустріч колег-географів обговоренням побаченого, обміном думками, побажанням миру, взаєморозуміння, успіхів у педагогічній роботі.

Кiлькiсть переглядiв: 679