• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Обласний науково-практичний семінар методистів і спеціалістів із питань дошкільної освіти з теми: «Створення інноваційного освітнього простору для розвитку індивідуальних здібностей дитини»

Обласний науково-практичний семінар методистів і спеціалістів із питань дошкільної освіти з теми: «Створення інноваційного освітнього простору для розвитку індивідуальних здібностей дитини»

2019-09-18

/Files/images/oblasniy_semnar/DSC_0060.JPG

Дошкілля Нововоронцовщини

ділиться досвідом роботи

18-19 вересня 2019 року, з метою обміну досвідом, на території Нововоронцовського району пройшов обласний науково-практичний семінар методистів і спеціалістів із питань дошкільної освіти з теми: «Створення інноваційного освітнього простору для розвитку індивідуальних здібностей дитини».

Учасниками семінару, під керівництвом Киричук Тетяни Вадимівни, завідувача навчально-методичного відділу лабораторії дошкільної освіти КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти», стали 20 методистів, спеціалістів районів, ОТГ нашої області.

Захід було розпочато розважальною програмою в Осокорівському дошкільному навчальному закладі (в.о. завідувача та художній керівник Шевченко Марина Петрівна). Фоменко Тетяна Михайлівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту, привітала колег, побажала плідної праці та гарного відпочинку протягом 2-х днів. Колектив Осокорівського ясел-садка гостинно зустрів педагогів області, було презентовано приміщення закладу, художньо-естетичну студію та виставку «Майстрині села» (керівники декоративно-прикладного мистецтва Осокорівських ЗОШ та ДНЗ Овчіннік Наталя Дмитрівна та Голівець Людмила Володимирівна).

У смт Нововоронцовка вітальне слово мали керівники району: Василь Петрович Тітаренко, голова районної державної адміністрації, та Семенюк Наталя Миколаївна, радник голови районної ради. У ході розмови ознайомили гостей із проблемами та перспективами розвитку Нововоронцовщини. Про досягнення у дошкільній освіті розповіла Фоменко Т.М. На згадку, кожен учасник семінару отримав книгу Путівник дошкільних закладів «Як живеш ти Дошкілля?» та Путівник «Туристичними стежинами Нововоронцовщини».

Обов’язковою у програмі семінару була екскурсія до районного краєзнавчого музею «Визначні місця Нововоронцовщини». Підготувала її Тартиця Валентина Дмитрівна, завідувач музею.

Продовжили роботу у Нововоронцовському ДНЗ «ясла-садок» № 1. Привітала гостей секретар селищної ради Мартиненко Людмила Олександрівна. Завідувач Петриченко Юлія Андріївна разом із своїм колективом вручили усім бажаючим квитки на 10-й ювілейний фестиваль дитячої творчості «У пошуках країни мрій». Показали партнерську взаємодію педагогів та дітей.

Завідувач Нововоронцовського ДНЗ «ясла-садок» № 2 Корєва Ірина Володимирівна запросила на екскурсію-огляд новоствореного Дитячого Містечка «Затишок». Учасники семінару були вражені його оригінальністю, масштабністю та сучасністю. Не менш захопливим було засідання клубу «Відкрити серце для добра», тема: «Вишита Мудрість поколінь». До складу якого входять працівники закладу, діти, батьки, майстрині-жителі селища та району.

Завершився перший день обміну досвідом вечором відпочинку «З Днем дошкілля!».

Ранок, 19 вересня, гості зустрічали у КЗ «ДОТ ім. Івана Бережного». Директор табору Раєвський Олександр Олегович ознайомив присутніх із територією, наголосив, що дитячий оздоровчий табір працює над сучасним переосмисленням кращих традицій піонерських таборів – одного з найулюбленіших видів відпочинку та оздоровлення дітей у нашій країні в недалекому минулому. А також зробив екскурсію до руїн замку Фальц-Фейна.

Як співпрацюють дошкільні заклади з табором та наступність у роботі дошкільних і загальноосвітніх закладів представили сільський голова Левечко Олександр Якович та директор Новоолександрівської школи-сад Береговий Василь Миколайович. Привітали гостей хореографічною композицією «Ми – України діти, вона одна у нас!» (танцювальний колектив «Мальви»). Запропонували переглянути таку форму роботи, як: квест-гра, туристично-краєзнавчі змагання «Подорож Котигорошка». «Гра по-новому, навчання по-іншому в освітньому просторі дошкільника» (керівник, заступник директора школи-сад Швиденко Оксана Миколаївна). Були задіяні діти та дорослі. У результаті чого усі отримали подарунки.

На території Любимівської сільської ради учасників семінару зустрічали сільський голова Беззубко Микола Дмитрович та завідувач Любимівського дошкільного навчального закладу «ясла-садок» Амеліна Світлана Валеріївна. До уваги запропонували спортивну розвагу «У пошуках скарбів» та презентували спортивно-ігровий комплекс закладу. Наступність у роботі здоров’язбережувального напрямку представила фітнес-тренер Силютіна Ірина Федорівна через гурткове заняття з дітьми дошкільного віку.

Підводячи підсумки обласного семінару, учасники висловили подяку керівникам районного та місцевих рівнів, керівникам закладів освіти за високий рівень підготовки заходу.

Хочеться відмітити, що науково-практичний семінар пройшов вдало, цікаво, змістовно та повчально. А також подякувати кожному, хто підтримував нас у підготовці та проведенні заходу. Це місцева влада, керівники дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних закладів та їхні колективи, діти та їхні батьки. Особливо тим закладам, які представляли свій досвід роботи. Нам є чим поділитись і чим пишатись!

У 2019 році Всеукраїнський День дошкілля припадає на 29 вересня. Професія вихователя і всіх працівників дошкільних установ вимагає глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху - не просте завдання, але від його успішного вирішення залежить майже все наше майбутнє. Дитячий садок для малюків не дарма вважають першою школою життя. Той фундамент, який закладається в нас з самого дитинства, служить нам опорою і основою в подальшому житті.

Шановні педагоги дошкільної справи! Вітаю вас із Днем дошкілля! Дякую за теплу атмосферу, що створюється вами. Завдяки їй, дитячий садок для малюків стає другим домом. Ваш професіоналізм забезпечує батькам спокій за своїх дітей. У стінах ваших установ завжди чути радісний дитячий сміх, а це прекрасно. Зичу вам міцного здоров’я, щастя, добра та натхнення, відчуття вдячності за свою роботу від дітей, батьків та держави!

Федорак Ірина Вікторівна, методист із дошкільної освіти

КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет».

Кiлькiсть переглядiв: 250