• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар учителів зарубіжної літератури

Районний семінар учителів зарубіжної літератури

2019-02-25

/Files/images/зарубіжна лютий 1.jpg

22 лютого 2019 року на базі Любимівської ЗОШ відбувся семінар-практикум для вчителів зарубіжної літератури з теми: «Формування життєвих компетенцій на уроках зарубіжної літератури».

Семінар відкрила методист КУ «Нововоронцовський РМК» Валентина Нікольченко, яка підкреслила, що актуальність проблеми формування життєвих компетентностей учнів полягає в тому, щоб навчити школярів застосовувати знання, отримані на уроках, у реальному житті, що стосується і зарубіжної літератури, яка залучає учнів до скарбниці духовних та моральних цінностей загальнолюдської культури. Сучасне суспільство потребує людей нової формації, які не тільки знають, а й уміють,тобто є компетентними, а значить готовими до життя. Уроки літератури є важливими у цьому плані, тому що, знайомлячи з кращими зразками художнього слова, дають життєву настанову, розвивають духовність, а також формують ряд життєвих компетентностей.

Під час практичної частини семінару вчителі відвідали уроки Олени Мордух, учителя Любимівської ЗОШ, у 5 класі з теми «Елеонора Портер «Полліанна». Ідея радості життя й відкриття світу у творі» та Ірини Романишиної, учителя Нововоронцовської ЗОШ №1 у 11 класі з теми «За твором Майка Гелпріна «Свіча горіла». Уся структура уроків була чітко продуманим і спланованим процесом. Вдалий підбір завдань, психологічна взаємодія з дітьми, логічність, інтегрованість – все це допомагало педагогам не лише контролювати процес навчання, а й виховувати справжнього думаючого читача, знавця літератури та просто Людини.

Тетяна Дикуха, учитель Новоолександрівської ш/с, голова РМО учителів зарубіжної літератури зупинилася на методиці роботи з художнім твором та міжпредметними зв’язками зарубіжної літератури з географією.

Олена Мордух, учитель Любимівської ЗОШ, презентували засоби сучасних інновацій у позакласній роботі учителя зарубіжної літератури та їх важливість для розвитку життєвої компетентності учнів.

Учитель зарубіжної літератури Михайлівської ЗОШ Анна Сурмай поділилася своїми напрацюваннями щодо використання хмари слів та ментальних карт на уроках зарубіжної літератури.

Семінар пройшов у властивій філологам дружній атмосфері. Учасники семінару обговорили роль і місце предмета «Зарубіжна література» в процесі формування морально-етичних цінностей підростаючого покоління.

Підсумок проведено у формі круглого столу, під час якого учасники семінару ділилися враженнями, обмінювалися думками від побаченого та почутого.

/Files/images/зарубіжна лютий 3.jpg/Files/images/зарубіжна лютий 2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 490