• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Щодо підготовки до збору даних про заклади дошкільної освіти за формою 85-К в інформаційно- телекомунікаційній системі «Державна інформаційна система освіти»

Щодо підготовки до збору даних про заклади дошкільної освіти за формою 85-К в інформаційно- телекомунікаційній системі «Державна інформаційна система освіти»

2019-02-14

Щодо підготовки до збору даних

про заклади дошкільної освіти

за формою 85-К в інформаційно-

телекомунікаційній системі

«Державна інформаційна система освіти»

Шановні колеги!

Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 07 лютого 2019 року щодо підготовки до збору даних про заклади дошкільної освіти за формою 85-К відділ освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації інформує, що відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 21 серпня 2018 року № 927 вперше буде здійснено збір освітньої статистичної звітності до інформаційно-телекомунікаційної системи «Державна інформаційна система освіти» (далі – «ДІСО») за формою державного статистичного спостереження 85-К «Звіт про діяльність закладу дошкільної освіти». В державній і безкоштовній ІТС «ДІСО» за посиланням http://diso.gov.ua/support розміщено для завантаження «Клієнт збору даних ДІСО Дошкілля» (далі – програмне забезпечення) та відповідні покрокові відео та текстові інструкції для роботи з даним програмним забезпеченням.

Відділом освіти, молоді та спорту Нововоронцовської РДА буде здійснена перевірка наявності й актуальності інформації для всіх підпорядкованих ЗДО на поталі http://diso.gov.ua/ .

(Узагальнений звіт 85-к за 2018 рік додається, з нього необхідно вносити дані).

У разі виникнення питань необхідно надіслати листа на ел.пошту 85k.reg@gmail.com, у якому вказати область/населений пункт, де розташований ЗДО; ВО, якому підпорядкований ЗДО; повну назву ЗДО (відповідно до статуту, положення); контакти особи, відповідальної у ЗДО за подання інформації (телефон, ел.пошту); суть проблеми.

Просимо забезпечити встановлення програмного забезпечення ЗДО. У випадку поновлення або отримання вперше ключа доступу ЗДО, необхідно надіслати листа на ел.пошту 85k.reg@gmail.com, у якому обов’язково зазначити область/населений пункт, де розташований ЗДО; ВО, якому підпорядкований ЗДО; повну назву ЗДО (відповідно до статуту, положення); унікальний ідентифікатор, який генерується під час реєстрації у тому ж вікні, де запитується ключ доступу; контакти особи, відповідальної у ЗДО за подання інформації (телефон, ел. пошту); у темі листа вказати згаданий унікальний ідентифікатор.

Наказом Міністерства від 21 серпня 2018 року № 927 кінцевим терміном подання даних форми 85-К визначено 28 лютого 2019 року. Просимо проконтролювати своєчасність передачі інформації ЗДО до головної системи з використанням програмного забезпечення ІТС «ДІСО».

Даний пілотний збір є вкрай важливим для апробації технології електронного збору статистичних даних в системі дошкільної освіти, ідентифікації ЗДО, а також для навчання й адаптації респондентів сфери дошкільної освіти до ІТС «ДІСО».

Звертаємо увагу, що електронний збір даних до ІТС «ДІСО» не відміняє необхідності подання звітів до територіальних органів Державної служби статистики України.

Також повідомляємо, що технічним адміністратором, який здійснює супровід збору даних 85-К, є ДНУ «Інститут освітньої аналітики». В Інституті відкрито дві телефонні лінії технічної підтримки збору даних:

+380 (44) 4869648; +380 (44) 4869638 і створено ел.пошту 85К@iea.gov.ua, куди можна також звертатись у разі виникнення запитань.

Начальник відділу освіти,

молоді та спорту Т.М.Фоменко

Кiлькiсть переглядiв: 1431