• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в закладах загальної середньої освіти «Формування творчої особистості засобами інтеграції освітнього процесу»

СЕМІНАР - НАРАДА відповідальних за виховну роботу в закладах загальної середньої освіти «Формування творчої особистості засобами інтеграції освітнього процесу»

2018-03-19

Сьогодні, коли перед школою стоїть завдання розвитку особистості, критичного мислення, творчих здібностей освітній процес повинен мати не стільки інформативний, а розвивальний характер, спрямований на виявлення власних сил, досвіду вихованців у самореалізації, зокрема, творчої.

Об’єднавши зусилля учителів з метою дослідити проблему «Формування творчої особистості засобами інтеграції освітнього процесу» на практиці, використавши найбільш оптимальні види інтеграції, спробувала команда Хрещенівської ЗОШ, продемонструвавши колегам результати на районному семінарі-практикуму відповідальних за виховну роботу в закладах загальної середньої освіти, який відбувся 16 березня 2018 року на базі закладу.

Зустріч розпочато оглядом шкільної виставки творчих робіт дітей та вчителів, організована керівником гуртка «Образотворче мистецтво» Головко Віктором.

На розгляд присутніх з інноваційного досвіду педагогів закладу було винесено питання:

- Вступ на проблему щодо інтеграції виховного середовища - Людмила Болдирєва, методист КУ «Нововоронцовський РМК».

- Презентація роботи школи у форматі відеоекскурса - Оксана Квітка, директор Хрещенівського ЗЗСО.

- Упровадження прогресивних технологій у практику сучасного освітнього закладу – Світлана Бендюк, заступник директора з навчально-виховної роботи.

- Виховання потреби особистості в духовному та творчому самовдосконаленні. З досвіду роботи організації виховного життя закладу – Наталя Топчій, педагог-організатор, учитель мистецтва.

- Реалізація проекту «Майстерня щастя» - Віктор Головко, учитель трудового навчання та образотворчого мистецтва.

Підтвердженням вагомих напрацювань з даного напрямку став педагогічний практикум проведений з вихованцями різної вікової категорії у форматі:

- Ранкова зустріч. Веснянки. Гаївки . 1 клас, Копиток Тетяна; Язан Олена;

- Театр англійською. Подорожуємо у світ казки. 3 клас, Віхренко Оксана;

- Курс за вибором «Українознавство». «Як створити сімейні герби?». 5 клас, Бережна Майя;

- Експрес-курс з французької мови. Захоплюючі подорожі. 7 клас, Благодарна Алла;

- Година спілкування. «Я – людина, моє життя прекрасне». 9 клас, Щербак Світлана;

- Батьківський всеобуч. «Вибір професії – вибір життєвого шляху». 11 клас, Рєзніченко Світлана;

- Шкільний пісенний фестиваль. «Пісня єднає серця!». – Топчій Наталя, Корецька Оксана.

З метою обміну досвідом від освітян району Світлана Бендюк та Людмила Болдирєва анонсували методичні збірки власних виховних розробок педагогів Хрещенівської ЗОШ «Перлини натхнення» та збірку поезій «Вірю…», земляка, журналіста, редактора районної газети, людини – гуманіста, поета Венедикта Комаровського.

На завершення проведено методичну нараду для адміністраторів району щодо скоординованої виховної діяльності в закладах освіти під час відпочинкової кампанії влітку 2018 року.

Кiлькiсть переглядiв: 252