• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Зустріч з директором департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації

Зустріч з директором департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації

2018-02-01

/Files/images/1 31012018.jpg

31 cічня 2018 року в Нововоронцовській районній державній адміністрації відбулася зустріч керівників закладів освіти та сільських голів Нововоронцовського району з начальником Департаменту освіти, науки та молоді Херсонської обласної державної адміністрації Є.А. Криницьким.

Зустріч було відкрито промовою голови районної державної адміністрації Тітаренка В.П. та голови районної ради Бідного М.М.

Також виступила Т.М. Фоменко, начальник відділу освіти, молоді та спорту, яка надала інформацію щодо закладів повної загальної середньої та дошкільної освіти та окреслила основні проблеми Нововоронцовського району, які виникають в рамках реалізації програми «Розвиток людського капіталу», Закону України «Про освіту» та інших нормативних актів, а саме:

1. Низькі демографічні показники, які є передумовою до оптимізації мережі закладів освіти (8 шкіл мають менше ніж 100 дітей в кожній).

2. Недостатня активність серед закладів освіти щодо реалізації програми «Розвиток людського капіталу». Станом на 01.02.2018 року виявила бажання навчатися за цією програмою тільки одна дитина з усього району.

3. Створення освітніх округів.

4. Впровадження профільної освіти.

Тему створення освітніх округів продовжив начальник Департаменту освіти, науки та молоді Криницький Є.А., який зазначив, що селищна та сільські ради в обов’язковому порядку мають передати юридичні права щодо закладів повної загальної середньої освіти до районної ради для забезпечення законності розподілу державних коштів.

Також він наголосив на тому, що з нового навчального року викладання предметів не за фахом у сільській місцевості припиняється, адже це порушує факт отримання дитиною якісних освітніх послуг.

В ході зустрічі начальник Департаменту освіти, науки та молоді виділив основні питання, які потребують негайного вирішення, а саме:

1. Впровадження Державного стандарту в закладах освіти.

2. Низька мотивація дітей до навчання.

3. Низький рівень взаємодії вчителя та учня. Учні можуть отримувати інформацію з Інтернету, вчитель не впроваджує сучасні методи навчання, а тому втратив монополію на знання.

4. Недостатня кількість кваліфікованих педагогічних кадрів. Один вчитель викладає декілька несуміжних предметів, що забезпечує низький рівень знань.

Наприкінці зустрічі педагогічні працівники та голови селищної та сільських рад мали змогу отримати відповіді на питання щодо оплати проходження курсової перепідготовки, особливостей передачі юридичних прав до районної ради та ін.

/Files/images/2 31012018.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 300