• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний семінар-практикум учителів географії

Районний семінар-практикум учителів географії

2017-11-28

24 листопада 2017 року на базі Дудчанського ЗОСШП відбувся районний семінар-практикум учителів географії з теми «Краєзнавчо-пошукова робота та туризм як інструмент формування географічних компетентностей».

Валентина Нікольченко, методист КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет» ознайомила учасників з програмою семінару та наголосила, що саме туристсько – краєзнавча робота сприяє розширенню загальноосвітнього кругозору учнів, підвищує інтерес до історії рідного краю, сприяє активізації пізнавальної діяльності школярів, розвиває їх творчу ініціативу, знайомить з найбільш доступними прийомами досліджень. Вона є невід’ємною складовою виховання, поєднує різні напрямки пізнавальної діяльності і відіграє одну з основних ролей у вихованні інноваційної особистості.

Учасники семінару мали змогу відвідати урок географії в 10 класі «Світові природні ресурси», який провела Світлана Гапич. Оптимально та вдало обрані вчителем Дудчанського ЗОСШП прийоми, форми та засоби навчання сприяють: розв’язуванню практично орієнтованих завдань; аналізу життєвих ситуацій; використанню наочності; проведенню учнівського дослідження, розв’язуванню проблемних завдань.

У ході проведення педагогічного тренінгу «Робота з топографічною картою як один із прийомів реалізації краєзнавчого принципу на уроках географії» Світлана Гапич ділилася алгоритмом визначення топографічних координат.

Світлана Кучів, заступник директора з виховної роботи Дудчанського ЗОСШП, презентувала досвід педагогів щодо краєзнавчо-пошукової роботи та туризму. Під час виступів Світлани Гапич (керівник гуртка географічного краєзнавства) та Станіслава Семка (керівник спортивно-туристичного гуртка) присутні пересвідчилися, що у процесі пізнання історії рідного краю, витоків національної культури, вивчення свого родоводу, історичних і культурних надбань предків в учнів виховується почуття дбайливого ставлення та поваги до історії краю, формується світогляд, удосконалюються навички дослідницької роботи, з’являється досвід роботи над проектами.

Пізнавальними були презентації надбань Євгенії Молоткової (учитель географії Нововоронцовської ЗОШ №1) з теми «Реалізація методу систематичного спостереження як одного із засобів всебічного вивчення природних умов рідного краю» та Оксани Квітки (учителя географії Хрещеніської ЗОШ) з теми «Роль туризму в підвищенні рівня кваліфікації та самоосвіти вчителя географії».

Семінар пройшов на високому методичному та організаційному рівнях.

Кiлькiсть переглядiв: 287