«Будемо гідні слави героїв»

2017-10-17

/Files/images/P_20171013_111929.jpg

З метою вшанування подвигу тих, хто віддав своє життя в ім’я свободи України, мужньо захищаючи рідну землю та всім, хто несе військову службу, учасникам бойових дій в зоні АТО, ветеранам війни у закладах освіти району в рамках тижнів національно-патріотичного виховання з 9 по 14 жовтня 2017 року пройшли тематичні заходи до Дня захисника України та Дня Українського козацтва.

Хвилюючими для школярів стали Уроки мужності: «Від козаків до кіборгів», «Будемо гідні слави героїв», «Мужність і відвага крізь покоління» за участю ветеранів війни, воїнів АТО, представників місцевої влади з обговореннями, відео презентаціями, перегляду фотовиставок: «В історію вкарбовані їх імена…», «Героїв стежина – батьків до сина» присвячених знаковим подіям становлення української армії та козацтва.

Сприяли формуванню патріотичного духу учнівської молоді організовані: - туристичні походи з проведенням історичних квестів «Стежинами героїв» та екологічних акцій «За мирне, чисте довкілля»; - змагання з військово-прикладних видів спорту, козацькі трибір’я, ікри патріотів: «Я – майбутній захисник Вітчизни», «Ми хоробрі вояки – побратими-козаки». Юнаки мали змогу продемонструвати учасникам заходу напрацьовані фізичні навики та військову підготовку.

Запам’ятаються і святкові концерти, флешмоби, конкурси: «Вони тримають небо на плечах», «Надію тобі, Україно, дарую!» із вітаннями для тих, хто проходив і буде у майбутньому проходити військову службу у лавах Збройних Сил України.

Низько схиляючись перед подвигом українців на завершення заходів було проведено акцію «Запалимо свічку пам’яті» та вшановано загиблих хвилиною мовчання.

Кiлькiсть переглядiв: 264