• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 17 жовтня 2012 року відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу "Класний керівник року".

17 жовтня 2012 року відбувся районний етап Всеукраїнського конкурсу "Класний керівник року".

2012-10-17

/Files/images/PA172325.JPG Учасники конкурсу

Класний керівник: професійність у педагогічному просторі

Класний керівник – це постать, яка в освітньому і виховному процесі відіграє величезну роль. Саме через професійне виконання ним своїх функцій здійснюється надзвичайно великий обсяг виховної роботи. Визначити рівень професійної майстерності класного керівника, поповнити скарбничку педагогічного досвіду цікавими ідеями непересічних освітян – такими були цілі районного етапу всеукраїнського конкурсу «Класний керівник року», який відбувся 17 жовтня 2012 року на базі Новоолександрівської школи – садка. Організаторами заходу стали районний відділ освіти Нововоронцовської районної державної адміністрації та КУ «Нововоронцовський районний методичний кабінет», спонсорську допомогу надали ……

Після підведення підсумків заочного туру в фінальному змаганні зустрілися яскраві і, поза будь-яким сумнівом, талановиті і обдаровані педагоги – Ірина Володимирівна Патенко, Світлана Сергіївна Щербак, Світлана Сергіївна Єрмолаєва, Світлана Миколаївна Кошур, Ліна Віталіївна Третяк, Людмила Миколаївна Козир, Марина Миколаївна Булгакова, Олег Анатолійович Гусаренко.

Учасників фінальної частини привітали голова Нововоронцовської районної ради Станіслав Федорович Басараб, начальник відділу освіти Тетяна Михайлівна Фоменко. З теплими побажаннями успіхів до учасників і гостей звернулися депутат Херсонської обласної ради, голова ПАТ «Придніпровське» Микала Гнатович Світличний, директор Новоолександрівської школи – саду М.В. Береговий.

Програма зустрічі враховувала виконання чотирьох завдань, що включали візитку, презентацію власного досвіду, інтерактивний конкури «Класний керівник через грані діяльності» та «Світ моїх захоплень». Усі учасники були неперевершеними, зумівши принести своє власне бачення у розв’язання основних проблем у роботі класного керівника, познайомити присутніх і журі з палітрою своїх прийомів і методів.

Конкурс в черговий раз довів, що освітяни району активні і небайдужі, вони посідають помітне місце у суспільному житті, уміють працювати не лише з вихованцями, але й з їхніми батьками. Вони відчувають сучасність і торують дорогу майбутнього за допомогою козацької педагогіки, як Марина Миколаївна Булгакова; виховують душу, послуговуючись інноваціями, як Ірина Володимирівна Патенко. Сучасний класний керівник – це розвинута і багатогранна особистість, яка здатна знайти вихід із будь-якої ситуації, як Світлана Миколаївна Кошур. Це людина, яка може з гумором і посмішкою подивитися на себе, як Олег Анатолійович Гусаренко. Серце класного керівника відкрите вихованцям, його глибини – це справжня скарбниця, це довела Ліна Віталіївна Третяк. Сумлінні і наполегливі, освітяни, для яких не існує дрібниць у вихованні – такий стиль притаманний Світлані Сергіївні Щербак. Класний керівник завжди знаходить час для того, щоб бути корисним своїм учням кожну хвилину, його досвід – це цілий всесвіт цікавих заходів і знахідок, численних учнівських перемог – це лише деякі риси діяльності Людмили Миколаївни Козир. Молодість, окрилена надія і в той же час вимогливість до себе і високий рівень професійності – таке враження від роботи і виступу Світлани Сергіївни Єрмолаєвої.

Такий калейдоскоп майстерності, знахідок, досягнень і творчості, звичайно, переконує, що кожен із учасників здобув перемогу. Але змагання неможливе без справжнього переможця, яким, на одностайну думку журі, стала класний керівник Дудчанської школи – саду Марина Миколаївна Булгакова. Натхнення учитель черпає в щоденній праці в дружньому колективі педагогів, учнів і батьків, і свою перемогу вважає результатом цієї продуктивної і творчої співпраці.

Конкурс відбувся яскраво і динамічно. Господарі заходу – колектив Нововоолександівської школи саду гостинно і щиро прийняв учасників і їх групи підтримки, продемонструвавши, як завжди високий рівень освітянської професійності і культури.

Анжеліна Безверха, методист КУ

Кiлькiсть переглядiв: 63