Нововоронцовщина вишивана.

2014-02-14

/Files/images/P2144661.JPG

Під такою назвою в рамках проведення обласної акції "Рушник Херсонщини" відбулася районна акція.

На святі були присутні заступник голови Нововоронцовської районної державної адміністрації Литовченко Наталя Юріївна, керівник апарату Нововоронцовської районної державної адміністрації Бриж Олена Ростиславівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Фоменко Тетяна Михайлівна.

У вітальному слові Фоменко Т.М. відмітила, що одвічними символами в Україні є хліб і рушник. Хліб-сіль на вишитому рушникові були високою ознакою гостинності українського народу. Ще з язичницьких часів в Україні прижився звичай прикрашати стіни своєї оселі вишитими рушниками, на кінцях яких вишивали символи-обереги.

Ведучі свята Пасіченко Богдан Віталійович, учитель Нововоронцовської ЗОШ № 1 та Безверха Уляна, учениця 10 класу Нововоронцовської ЗОШ № 1, розповіли п’ятикласникам - учасникам свята - багато цікавого про види рушників, їх назви та їх застосування. А учениця 10 класу цієї ж школи, член Малої академії наук Сокол Людмила повідомила про майстринь Нововоронцовщини та їх роботи.

Наприкінці свята усі його учасники та гості вийшли на вулицю та розгорнули 30-метровий рушник Нововоронцовщини, в якому були зібрані роботи кожного освітнього закладу, тим самим ще раз довівши, що український народ - це єдине ціле.

Кiлькiсть переглядiв: 202