Інтелектуальне майбутнє району

2014-01-10

/Files/images/novini/Рисунок3.jpg

0 січня 2014 року в актовому залі відділу освіти, молоді та спорту відбувся І етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт обдарованої учнівської молоді району.

На конкурсі-захисті були представлені роботи учнів шкіл району, членів районного наукового товариства МАН України. Районне наукове товариство МАН України діє вже протягом 14 років, за цей період в ньому пройшли навчання сотні учнів загальноосвітніх закладів району. В 2013 – 2014 році товариство налічує 52 члени, напрями діяльності яких є: математика, фізика, історія, географія, хімія, психологія, українська та іноземна філологія та інші науки. На заочний етап було представлено 25 науково-дослідницьких робіт, з них на І етап конкурсу-захисту відібрано 14.

На заході були присутні гості: Федорнак Василь Іванович, Голова Нововоронцовської районної державної адміністрації, Басараб Станіслав Федорович, Голова Нововоронцовської районної ради, Фоменко Тетяна Михайлівна, начальник відділу освіти, молоді та спорту Нововоронцовської районної державної адміністрації, Клочанюк Роман Онуфрійович, голова Нововоронцовської районної ради ветеранів./Files/images/novini/Рисунок5.jpg





Федорнак В. І. привітав юних науковців й наголосив на тому, що це перший крок до вершини наук, за наукою майбутнє та висловив сподівання, про те, що і майбутнє своє вони пов’яжуть з наукою, стануть достойною зміною теперішнім науковцям.

С. Ф. Басараб в своїй промові наголосив, що сучасна молодь повинна займатися наукою, щоб в майбутньому принести славу своїй країні та рідному краю, реалізувати свої проекти на території нашого району.

Протягом чотирьох годин тривала палка дискусія. Юні науковці презентували свої роботи, відповідали на питання опонентів, доводили значущість своїх досліджень.

Із захватом присутні слухали доповідь Коваль Анастасії, учениці Дудчанської школи, яка провела дослідження джерел питної води заповідного урочища «Стояни».

Багато нового довідалися присутні з науково-дослідницької роботи Ковтонюк Єлизавети, учениці Любимівської ЗОШ, про спортивну славу нашого району, яка занесена до Книги рекордів Гіннеса.

Великий відгук аудиторії отримала науково-дослідницька робота учня Нововоронцовської ЗОШ № 1 Шмарковського Ігоря, який досліджував постмодерністські течії та моральну естетику сучасного підлітка з огляду на них.

/Files/images/novini/Рисунок131323.jpg Неперевершеними віршами про односельців та їх прізвища розпочала свій захист науково-дослідницької роботи Дикуха Вікторія, учениця Новоолександрівської школи-сад, чим відразу привернула на свою сторону глядачів.

За рішенням журі переможцями конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів малої академії наук стали:

Коваль Анастасія – учениця 11 класу Дудчанського ЗООШС;

Дикуха Вікторія – учениця 11 класу Новоолександрівської ш/с;

Кіяк Наталія – учениця 11 класу Осокорівської ЗОШ;

Ковтонюк Єлизавета – учениця 9 класу Любимівської ЗОШ;

Іванів Олена – учениця 11 класу Дудчанського ЗООШС.

І на завершення Фоменко Тетяна Михайлівна висловила свої сподівання, що найкращі учні району гідно захистять свої науково-дослідницькі роботи на ІІ обласному етапі конкурсу-захисту.

/Files/images/novini/Рисунок4.jpg
/Files/images/novini/Рисунок2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 213